Slovenija > Črna kronika
7213 ogledov

Po ljubezenskem odnosu jih je ogoljufal

Ženska na internetu Profimedias
Goljufal je tudi pri nakupu osebnih avtomobilov.

Novomeški kriminalisti so odvzeli prostost 34-letnemu osumljencu, ki je izvedel več goljufij. Za povratnika - v preteklosti so ga namreč že obravnavali zaradi podobnih dejanj, za kar je bil obsojen na večletno zaporno kazen - je preiskovalna sodnica odredila pripor. 

Osumljenec je lani na območju Posavja, Dolenjske, Suhe krajine in Ljubljane ogoljufal več ljudi. Obljubljal jim je dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, si je denar protipravno prilastil in z oškodovanci prekinil stike. 

Žrtve je iskal tudi med ženskami, s katerimi je stike navezoval prek družbenega omrežja. Predstavljal se je pod različnimi lažnimi imeni. Z ženskami se je srečal, vzpostavil ljubezenski odnos in si z različnimi lažmi in pretvezami od njih izposojal denar, ki ga ni imel namen vrniti. 

Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike. Oškodovanki, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je grozil v primeru, da bi ga ta prijavila policiji. 

Med preiskavo se je izkazalo, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli. Dogovoril se je za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal. 

S kaznivimi dejanji si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 70.000 evrov. Žrtev pa je bilo najbrž še bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso prijavili policiji. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in morebitne oškodovance 34-letnega goljufa ali podobnih primerov goljufij pozivajo, da o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.