Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Slovenec preživel strmoglavljanje letala

Propelersko letalo Shutterstock
V torek je v Indijski ocean blizu otočja Komori strmoglavilo letalo z 29 potniki na krovu. Med posadko je bil tudi Slovenec, ki pa ni utrpel poškodb.

Embraer 120 je po podatkih tamkajšnjih oblasti strmoglavil med vzletanjem, in sicer komaj 200 metrov od letališča v glavnem mestu Moroni. Letalo je bilo namenjeno na sosednji otok Anjouan, piše Reuters.

Višji vojaški uradnik je dejal, da je opazil, da je med vzletom iz letala odtekalo gorivo. Na to je opozoril pilota. Ta se je odločil, da obrne in pristane. Ker se mu ni uspelo pravočasno vrniti, je pristal na morski gladini.

Abu Mohamed Ali, vodja letalske družbe, je povedal, da je bilo v trenutku nesreče na letalu 25 potnikov in štirje člani posadke, ki pa niso utrpeli hujših poškodb. Po pisanju Reutersa naj bi posadko iz letala rešili ribiči.

Po poročanju 24ur naj bi bil na krovu med člani posadke tudi Slovenec, sicer mehanik, zaposlen v podjetju ZPZ tehnika, družbi za vzdrževanje in izobraževanje v zračnem prometu, ki ima sedež na Brniku.

Komentarjev 2
  • feferon 17:33 29.november 2012.

    Srečkovič je pa vseeno.

  • Bizgec 11:51 29.november 2012.

    Strmoglaviti = pasti navpicno in z velike visine (SSKJ). Tu ocitno ni bilo tako (200m od letalisca letalo se ne leti dovolj visoko; ce bi letalo padalo navpicno, pilotu verjetno ne bi uspelo pristati na morski gladini).