Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Slovenec se je takoj strl in vse priznal

Nova uniforma policistov Policija
Policija je prestregla tolpo, ki naj bi lažno zaposlovala posameznike, da so ti lahko dobili dovoljenja za bivanje v Sloveniji.

Mariborski policisti so v tem tednu razbili domnevno štiričlansko združbo, ki naj bi nezakonito organizirali prepovedano prehajanje čez slovensko-hrvaško mejo, neuradno v okolici Ptuja oziroma nezakonito priseljevanje v Slovenijo.

"Osumljenci   so   organizirali   nezakonito   preseljevanje   tako,  da  so organizirali  ustanovitev  več  kot trideset gospodarskih družb, nato pa so kot  zastopniki  navedenih  družb uradnim osebam lažno prikazovali dejanski namen  vstopa državljanov tretjih držav bivših jugoslovanskih republik, da bodo  tujci tretjih držav opravljali delo v družbi, čeprav tega namena niso imeli.  Zaradi  tega  je  uradna  oseba  upravne  enote  tujcem izdala prvo dovoljenje za začasno prebivanje iz razloga zaposlitve ali dela," pojasnjujejo na policijski upravi Maribor.

Policija pa bo morala zdaj še posebej oziroma praktično na vsakem koraku nadzirati enega od domnevnih članov te združbe.  "Enega   od  osumljenih,  državljana  Republike  Kosovo,  smo   privedli   k preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega  sodišča  na  Ptuju,  ki  je zoper njega odredil   ukrep   za  zagotovitev  obdolženčeve  navzočnosti, to je javljanje  na policijski postaji,"  dodajajo na policiji.

Slovenski državljan, kot drugi od skupno štirih osumljencev pa je očitane kriminalne posle takoj priznal in se s tožilstvom v zameno za priznanje krivde pogodil za kazen.

"Predkazenski  postopek  se je že  zaključil  s  sklenjenim  sporazumom  o priznanju krivde na Okrožnem državnem tožilstvu na Ptuju," še pravijo na policiji.

Komentarjev 2
  • jaki 18:42 24.oktober 2014.

    V naslovu je Slovenec, v tekstu pa slovenski ćarapan, pardon državljan!

  • erikkk 18:05 24.oktober 2014.

    Taki janezeki radi ponavljajo svoja početja ...