Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Slovenec tihotapil Kosovce in heroin

Devetinštiridesetletni Slovenec je skupaj z 39-letnim Švicarjem vodil hudodelsko družbo, ki je organizirala ilegalno prehajanje meje. Med preiskavo so odkrili, da sta omenjena moška vodila tudi preprodajo drog.

Ljubljanski kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo kriminalne družbe, ki je delovala na območju Slovenije. Kriminalisti so v sodelovanju z novomeškimi policisti izvedli 3 hišne preiskave in ovadili šest oseb. 49-letnemu Slovencu, ki je že bil pravnomočno obsojen za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, so odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je po zaslišanju zanj odredil pripor.  

Vodji združbe, 49-letni Slovenec in 39-letni Švicar sta s svojimi pomočniki proti plačilu organizirala ilegalno prehajanje državne meje več državljanom Kosova na ozemlje Slovenije. S tem sta si pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 17.000 evrov. V tem času je bilo nekaj državljanov Kosova prijetih in vrnjenih nazaj na Hrvaško, nekaj državljanov Kosova pa je nezakonito svojo pot nadaljevalo v Švico, ki je njihova ciljna država.

Med preiskavo so odkrili in preiskali tudi pet kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Vodji hudodelske družbe sta s pomočjo več oseb iz Slovenije, Avstrije in Nemčije organizirala in izvedla preprodajo večje količine heroina v Avstriji. Avstrijski policisti so 39-letnega Švicarja pri tem odkrili in prijeli. Združba je heroin preprodajala tudi na območju Novega mesta, kjer je bil namenjen nadaljnjim preprodajalcem. 

Komentarjev 2
  • nostradamus 14:29 19.november 2014.

    verjetno ne potrebujes odgovora ceprav je tudi precej kranjskih janezov bilo in so se vedno v tem poslu

  • Damjan Renko 11:19 19.november 2014.

    To naj bi bila "Slovenec in Švicar"...............res me zanimata njuna nacionalnost?