Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Slovenec: "To je vse moje"

Hrvaški mediji poročajo, da je Slovenec, star okoli 40 let, na Hvaru vdrl v zgra Žurnal24 main
Hrvaški mediji poročajo, da je Slovenec, star okoli 40 let, na Hvaru vdrl v zgradbo Sunčanega Hvara in grozil, da jo bo zažgal. Po pregovarjanju s policijo se je predal, ti pa so ga odpeljali na psihiatrijo.

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Index je Slovenec, star okoli štirideset let, okoli sedme ure zjutraj vstopil poslovno zgradbo, zapečatil vhod v stavbo in si vzel za talki tamkajšnji čistilki. Zatem je po pričel kričati: "To je vse moje".

V poslovnih prostorih hotela na Hvaru je tuji državljan motil javni red in mir. Ob tem je zagrešil tudi kaznivo dejanje poškodovanja in uničenja tuje lastnine. Priveden je bil na policijo, v teku pa je kriminalistična preiskava.
To so za Žurnal24 povedali na splitsko-dalmatinski policijski upravi

Zaradi dejstva, da je policija od zgradbe oddaljena le slabih trideset metrov, so bili možje postave v nekaj minutah na kraju incidenta. Kmalu so prispeli tudi gasilci, saj naj bi moški zatrjeval, da je polil večje količine vnetljive tekočine in celo zagrozil, da bo zažgal stavbo.

Zaenkrat še ni jasno, kakšni so motivi Slovenca. Hrvaški mediji poročajo, da naj bi šlo za človeka z duševnimi težavami, medtem ko se med prebivalci Hvara širijo govorice, da mu nepremičninska družba Orco dolguje denar.

Gasilci so eno čistilko rešili, medtem ko je druga sama zbežala iz zgradbe. Policija se je nekaj časa s Slovencem pogovarjala, okoli desetih pa so mu ukazali, naj takoj zapusti stavbo. Zaradi strahu, da je moški oborožen, se je na kraju zbralo večje število policistov. Slovenec je kasneje sam zapustil stavbo, na ramenih pa naj bi imel nekakšno torbo.  

Na policijo, nato psihiatrijo
Policisti so razgretega Slovenca odpeljali na postajo, po pogovoru pa so ga premestili na splitsko psihiatrijo. Index dodaja, da se je moški odpravil za večjo skupino Slovencev na seminar o zdravi prehrani. Že med potjo naj bi povzročal težave, v Lici pa naj bi skupino izgubil, ker je predolgo časa prebil na toaleti.

V Split naj bi prišel z vlakom, s trajektom je pot nadaljeval s trajektom v Stari Grad, kjer je iskal svojo skupino, nato pa celo noč pešačil do Hvara. Sledil je nenavaden incident.

Družba, ki je že netila čustva
Spomnimo, družba Sunčani Hvar je bila leta 2003 tarča neuspešnega poskusa prevzema s strani Term Čatež. Možnost, da bi njihov turistični biser prevzelo slovensko podjetje pa je na Hrvaškem spodbudilo ostre reakcije, zato je posel padel v vodo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.