Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

Slovenec v Avstriji kradel za heroin

Fotografija je simbolična. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Zasvojenost z drogami je Slovenca v Avstriji pripeljala tako daleč, da je začel krasti različne stvari. Za heroin je nakradel več kot dva tisoč evrov.

Po poročanju avstrijskih medijev je Slovenec zaradi zasvojenosti z drogami v Avstriji uprizoril tatinski pohod. Ko so ga v sredo ujeli pri dejanju, je priznal krajo konzol za igranje videoigric, računalniških iger in gotovine iz dveh hotelov v avstrijski zvezni deželi Gradiščansko.

29-letnik je s svojimi tatvinami povzročil več kot 2000 evrov škode. Trenutno je v zaporu v mestu Železno.

 

Slovenec je tam opravljal različna dela. Najverjetneje je med košenjem trave v obeh hotelih opazil priložnost za krajo. Krasti naj bi začel dva tedna pred prijetjem, saj je bila takrat prijavljena ena izmed tatvin. Po tem so v hotelu poostrili varnost in tako zasačili 29-letnika.

Hitro priznal resnico
Ta je najprej poskušal pobegniti, ko pa mu to ni uspelo, je kraje priznal in povedal, da je denar porabil za heroin, s katerim je zasvojen. Da je govoril resnico, je potrdil tudi pozitiven test za prepovedane droge.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.