Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Slovenec v Avstriji prigoljufal skoraj milijon

vino Shutterstock
Avstrijska policija je pred novim letom v Gradcu prijela Slovenca, ki naj bi avstrijskim poslovnežem prodajal kakovostna vina po visokih cenah in pri tem zaslužil skoraj milijon evrov. Vina ni nikoli dobavil.

Štiriinštiridesetletnega Slovenca z bivališčem na Tirolskem so prijeli v enem od graških hotelov. Od leta 2008 je podjetnik, ki se je predstavljal z lažnimi dokumenti, poslovnežem v Avstriji kot tudi v tujini ponujal visokokakovostna vina. Kupci so mu za žlahtno kapljico, ki je ni nikoli dobavil, vnaprej plačali skupno okoli milijon evrov.

Proti podjetnemu Slovencu so ogoljufani poslovneži vložili več ovadb, policija v Kitzbühlu pa je zanj izdala zaporni nalog. Naposled so ga aretirali v Gradcu, kamor se je zatekel na begu. Trenutno je v zaporu v graškem predelu Jakomini, v prihodnjih dneh pa naj bi ga prepeljali v zapor v Innsbrucku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.