Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Slovenija tranzitna država za tihotapce

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Italijanski časnik Slovenijo omenja kot tranzitno državo, kar se tiče drog. Skozi Ljubljano naj bi potovalo 1,5 tone kokaina.

Slovenija naj bi bila po poročanju italijanskih medijev ena izmed tranzitnih držav pri preprodaji mamil. Italijanski časnik Gazzetta je v svoji včerajšnji števiki poročal o množičnih aretacijah trgovcev s kokainom. Aretirali naj bi 14 preprodajalcev različnih narodnosti. Pri tem pa so prišli na sled, da je tona in pol kokaina iz Ekvadorskega Quita prispela v Ljubljano in od tam v Italijo. 

Za tranzicijo naj bi poskrbel Michael Kramer, ki ga je avstrijska policija zaprla v Gradcu. Mamila je z zasebnim letalom prevažal v Slovenijo, natančneje v Ljubljano, nato pa so jih pripeljali naprej v Italijo. Po pisanju časnika je Ljubljana točka, s katero se oskrbuje italijanska mafija.

Ali držijo navedbe italijanskih medijev in ali Slovenija karkoli ve o omenjenih poteh in aretiranih osebah, pa je poslansko vprašanje na notranje ministrstvo naslovil Miro Petek, poslanec SDS.

Slovenija na balkanski poti

Slovenija je že dlje – tudi zaradi ugodne geografske lege – znana kot tranzitna država, prek katere se droge prevažajo na zahod. Heroin iz Afganistana, ki gre čez Turčijo, nadaljuje pot po tako imenovani balkanski poti skozi Slovenijo v zahodnoevropske države.
Poleg Ljubljane pa je po poročanju zunanjega ministrstva potencialna tranzitna točka tudi Koper, predvsem za južnoameriški kokain in severnoafriško marihuano, ki je prav tako namenjena v zahodne države Evrope.

Komentarjev 2
  • franceljtancelj 15:00 06.avgust 2011.

    Ja pa še res je.

  • Bizgec 15:22 05.avgust 2011.

    Nasa drzava ne more biti tranzitna. Vse droge gredo v drzavni zbor (le tako si lahko razlagam njihove butaste odlocitve).