Slovenija > Črna kronika
1375 ogledov

Slovenski gasilci imeli polne roke dela

gasilci Saša Despot
Gasilci so ponoči večkrat posredovali, tri osebe potrebovale zdravniško pomoč.

Ponoči je po informacijah uprave za zaščito in reševanje večkrat zagorelo. Tako je ogenj zajel osebna vozila v Ljubljani in Mariboru, pa tudi kuhinjo v naselju Pod Plevno v občini Škofja Loka. Tri osebe so potrebovale zdravniško pomoč.

Pred večstanovanjskim objektom na Savinovi ulici v Ljubljani sta nekaj po 4. uri goreli osebni vozili. Pri tem se je ogenj razširil še na fasado bližnjega objekta. Poklicni in prostovoljni gasilci so evakuirali prebivalce večstanovanjske stavbe, pogasili goreči osebni vozili in okoli 15 kvadratnih metrov fasade ter pregledali okolico požara in prezračili objekt. Reševalci so oskrbeli eno osebo, ki se je nadihala dima, in jo prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Osebno vozilo in kuhinja

V naselju Pekel v občini Maribor pa je okoli 2. ure ob lokalni cesti gorelo osebno vozilo. Ogenj, ki je uničil vozilo in se razširil na bližnjo okolico ob njem, so pogasili gasilci. V požaru je bila poškodovana ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Okoli pol tretje ure pa je zagorelo v kuhinji dvostanovanjske hiše v naselju Pod Plevno v občini Škofja Loka. Prostovoljni gasilci so iz kuhinje hiše odnesli osebo in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev. Požar so pogasili ter pregledali in prezračili prostore hiše. Na kraju so bili prisotni tudi kranjski poklicni gasilci, vendar njihova pomoč ni bila potrebna, še poroča uprava za zaščito in reševanje.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:08 08.april 2018.

    Gasilci ,reševalci ,policaji ................vedno pripravljeni na pomoč ,zato jih moramo podpirati v njihovih zahtevah ! Hvala jim . Tisti v parlamentu vam ne bodo pomagali .