Slovenija > Črna kronika
452 ogledov

Slovenski in italijanski policisti lovili sumljiv kombi

Policija Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Kombi je pred policisti bežal s hitrostjo 180 kilometrov na uro.

V nedeljo so ob 16.41 policisti v Gradišču pri Materiji opazili sumljiv kombi bele barve, na katerem so bile nameščenje tuje registrske tablice. Policisti so zapeljali za kombijem in ga dvakrat poskušali pravilno zaustaviti. Kombi ni ustavil in je pospešeno peljal naprej. 

Policisti so uporabili stinger, a se mu je voznik v Hrpeljah izognil in bežal proti Italiji. Voznik je med begom s kombijem trčil v policijski avtomobil.  

O dogajanju so ob 16.48 obvestili italijanske varnostne organe, saj je bežeče vozilo peljalo proti meji. Policisti so vozili za njim in prestopili mejo z Italijo na bivšem mejnem prehodu Krvavi Potok, skladno z mednarodnim sporazumom o čezmejnem zasledovanju. 

Za belim kombijem so policisti Postaje prometne policije Koper in Policijske postaje Ilirska Bistrica vozili mimo Bazovice, proti Trstu, kjer se jim je priključilo še vozilo italijanskih varnostnih organov. Voznik kombija je nadaljeval vožnjo z veliko hitrostjo - tudi več kot 180 km/h - mimo Devina, proti odcepu za Vilese.

Ob 17.29 je italijanskim policistom uspeli ustaviti vozilo v kraju Visco pri Palmanovi. Kombi je vozil državljan Španije, v njem pa je bilo še 14 ilegalnih prebežnikov, državljanov Bangladeša.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 07:30 09.april 2019.

    Italijani so nam jih pomagali ujeti že na italijanski strani, kar jim ni bilo treba dvakrat reči, saj so bežali iz Slovenije k njim. Malo je manjkalo, pa bi nam pobegnili. Sedaj, ko smo jih dobili nazaj, smo vsi srečni. ...prikaži več Na Horvaški meji pa se dogaja ravno obratno.