Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Slovenski policisti kaznovali angleško govorečega novinarja

begunci Saša Despot
Tuji novinar se je priključil skupini beguncev, ki so na hrvaškem mejnem prehodu Harmica čakali na vstop v Slovenijo. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, naj bi motil delo slovenskih policistov, ki so ga nato pridržali.

Angleško govoreči novinar – po naših informacijah naj bi delal za angleški Independent - je z begunci čakal pred kordonom, ki so ga slovenski policisti postavili na mejnem prehodu Rigonce. Čakal je na avtobus, ki je begunce odpeljal proti Gornji Radgoni. Slovenske policiste v kordonu naj bi provociral in jih zmerjal, zaradi česar so ga večkrat opozorili, na koncu pa odstranili iz množice.

Naše informacije so nam na Policijski upravi Novo mesto že potrdili. “Res je. Na mejnem prehodu Rigonce je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Angleško govoreči tujec je kričal in žalil policiste, jih provociral, zaradi česar so ga ti večkrat opozorili,” pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške uprave.

Ker kljub opozorilom ni prenehal s svojimi dejanji, so ga policisti, kot navaja Drenikova, “odstranili v prostore tamkajšnje policijske postaje”. Tam so mu izrekli globo zaradi kršenja javnega reda in miru.

Kolikšna je bila višina izrečene globe, je Drenikova odgovorila le, da ni visoka. 

dezurni@zurnal24.si