Slovenija > Črna kronika
168 ogledov

Službeni pes finančnikov izvohal 21.340 skritih cigaret

Službeni pes FURS FURS
S pomočjo pregovorno rečenega človekovega najboljšega prijatelja so slovenski finančni inšpektorji nedavno zasegli 21.340 cigaret in 1.660 kosov prepovedanih snovi v športu.

Ob opravljanju nadzora na avtocesti na Obrežju so minuli konec meseca finančni inšpektorji ustavili osebno vozilo švicarskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Bolgarije. S pomočjo službenega psa za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov pa so v prostoru okoli rezervne pnevmatike, pod zadnjimi sedeži, levemu in desnemu blatniku, pod prednjimi brisalci ter v notranjosti rezervne pnevmatike našli skupno 21.340 skritih cigaret.

Kasneje so uslužbenci mobilnega oddelka finančne uprave ustavili še kombinirano vozilo, prav tako švicarske registracije, ki ga je vozil državljan Republike Srbije. Pri pregledu vozila in prtljage so v osebni prtljagi potnika našli 81 škatlic oziroma 1.660 kosov različnih tablet oziroma ampul prepovedanih snovi v športu.

Cigarete in nedovoljene snovi v športu so finančniki zasegli. Zoper Bolgara so uvedli postopek o prekršku, Srba pa so predli v nadaljnji postopek policiji. Zaradi neupravičnega posedovanja in prenašanja substanc mu grozi od enega do desetih let zapora.

Zaseg tobaka FURS  | Avtor: FURS FURS

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:24 06.maj 2017.

    Vsi psi, ki jih policija uporablja za odkrivanje različnih substanc, je namensko zasvojenih in imajo življenjsko dobo 3 leta!

  • ode 09:10 06.maj 2017.

    Ta pes je gotovo kronični kadilec, ki že nekaj ur ni kadil.