Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Služili so s ponarejanjem denarja

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
23-letnika in 36-letnik so na prireditvi unovčevali ponarejene bankovce, v hišni preiskavi pa je bila zasežena večja količina gotovine, ponarejenih bankovcev in orožja.

Metliški policisti bodo 23-letnega in 36-letnega osumljenca in 23-letno osumljenko ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja. V hišnih preiskavah so namreč pri njih našli in zasegli orožje, strelivo, ponarejene bankovce in večjo količino gotovine, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Kot so pojasnili na PU Novo mesto, so bili policisti v maju obveščeni o več primerih unovčevanja ponarejenih bankovcev na prireditvi v Metliki. Med preiskavo so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da so kaznivega dejanja ponarejanja denarja osumljene tri osebe iz okolice Šentjerneja.

Na podlagi odredbe sodišča so metliški policisti ob pomoči šentjernejskih policistov, vodnikov službenih psov in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto opravili hišne preiskave na naslovih bivanja osumljencev v okolici Šentjerneja.

Metliški policisti nadaljujejo s preiskavo, saj naj bi osumljenci unovčevali ponarejene bankovce tudi na območju ostalih policijskih uprav, so še sporočili s PU Novo mesto. Zoper 23-letnika bodo uvedli tudi postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.