Slovenija > Črna kronika
27866 ogledov

Smrt na primorki

Smrtna prometna nesreča na primorski avtocesti
1/3
PU Koper
V prometni nesreči udeležena tudi avtobus in kombi.

Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila Mazda. Za tem je pripeljal voznik Berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se začel zaustavljati, za njim pa še voznik Chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost.

Takrat pa je po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila Chevrolet in ga potisnil naprej in levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v Berlinga, ki ga je odbilo desno izven vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo Chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno izven vozišča odbilo še kombi, so nesrečo opisali na Policijski upravi Koper.

V nesreči je umrl 65-letni voznik Chevroleta iz Kranja. Ostale udeležence, ki so so bili lažje poškodovani, so odpeljali na pregled v Zdravstveni dom Postojna oz. izolsko bolnišnico.

Kot so še sporočili s policije, bodo 51-letnemu vozniku kombija iz okolice Maribora izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnega voznika avtobusa iz Žužemberka pa bodo kazensko ovadili.

Pri intervenciji in odpravljanju posledic nesreče je sodelovalo 11 gasilcev z dvema voziloma. Največ dela so gasilci imeli z vozilom pokojnika, ki je bilo dodobra zmečkano, so za STA povedali v Prostovoljnem gasilskem društvu Postojna.

Policisti so v sodelovanju z uslužbenci Darsa takoj na treh lokacijah uredili izvoz v koloni ujetih vozil in takoj, ko je bilo možno, odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so v najkrajšem času odstranili, cesto pa so za ves promet ponovno odprli ob 12.15.

Primorska avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče tako zaprta okoli štiri ure, nastal pa je tudi približno 15 kilometrov dolg zastoj. Obvoz so vzpostavili po vzporedni regionalni cesti, vendar je tudi tam nastal daljši zastoj. Promet zdaj na tem odseku ni več zgoščen.

Prometna nesreča na primorski avtocesti | Avtor: PU Koper PU Koper

Verižno trčenje tudi v drugo smer

Prometna nesreča se je ob 7.38 zgodila tudi v smeri proti Ljubljani. Med Logatcem in Vrhniko so verižno trčila štiri osebna vozila in obstala na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na enem vozilu, umaknili vozila na odstavni pas, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali delavcem DARS pri čiščenju cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih.


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Abbey_Schmella 18:39 26.julij 2018.

    Google Job priložnost za vsakogar. Delajte po udobju vašega doma, v računalniku in delajte z lastnimi urami. To delo lahko opravljate kot del časa ali kot polni delovni čas. Lahko zaslužim od 184 do 262 $ na uro in 1258 ...prikaži več do 1574 $ na dan .... Zdaj bi morali poskusiti, da bi dobili to delo in začeli zaslužiti denar na spletu, tako da sledite navodilom na tem bl0guu... ... ➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • porko2 14:30 26.julij 2018.

    Najbolj važna novica (tudi v naslovu), da je bil v vozilu pes. Ti na Žurnalu nimajo kaj delat na svojih delovnih mestih. Sami NEPISMENI.

  • Snežinko 13:05 26.julij 2018.

    Ne bo dovolj. Pozabil si še: prehitra vožnja, branje SMS-jev med vožnjo, telefoniranje...