Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Smrt štiriletnika zakrivila mati, ki ga je skušala rešiti

Hrvaška policija Žurnal24 main
V Zadru v tragičnih okoliščinah umrl štiriletni deček. Ker se je dušil, naj bi mu mati poskušala pomagati in mu narediti traheotomijo. Obdukcija je pokazala, da je deček umrl zaradi rane na vratu.

V zadrskem naselju Bokanjcu se je sinoči zgodila tragedija. Umrl je štiriletni deček, ki naj bi se zaradi hrane začel dušiti.

Osemindvajsetletna mati je takoj poklicala reševalce. Medtem ko je čakala, je sinu poskušala sama rešiti življenje. Poskušala naj bi narediti traheotomijo, torej mu na vratu prerezati sapnik, da bi tako dobil zrak.

Obdukcija je pokazala, da je deček umrl zaradi rane, ki mu jo je v poskusu reševanja zadala mati. Zadržali so jo v psihiatrični kliniki v Zadru.

"Malo pred polnočjo smo slišali krike na pomoč. Mati je z otrokom v rokah pritekla na dvorišče in na cesti počakala reševalce," so za spletni večernjilist.com povedali lastniki stanovanja, v katerem živi nesrečna družina.

Ni bilo pomoči

Reševalci dečku kljub oživljanju niso mogli pomagati. "Dečka so pripeljali malce po polnoči z nedelje na ponedeljek. Bil je brez kakršnihkoli znakov življenja. Kljub temu smo nadaljevali z oživljanjem. V grlo smo mu vstavili cev, mu masirali srce ter vstavili dve drenažni cevi v prsni koš. Po 20 minutah smo z oživljanjem prenehali, ker mu žal ni bilo več pomoči," je za 24sata povedal anesteziolog Edi Karuc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.