Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Smrtno nevarno iskanje razbitin

V iskalno akcijo je bilo vključenih okoli 200 ljudi. Žurnal24 main
Iskalna akcija za posadko na Velebitu strmoglavljenega letala cessna bi se za enega od reševalcev skoraj končala tragično.

Pripadniki posebne enote policije so na severni strani Vaganskega vrha na Velebitu našli dele pogrešanega letala cessna, poleg razbitin pa tudi trupla vseh štirih potnikov. To so bili Gerdo Govejšek (63), Walter Aleksander (49), Miljenko Bartolić (61) in Zvonko Kelek (68), vsi izkušeni piloti.

 

Tragedija skoraj povzročila tragedijo

Tragedija bi se skoraj pripetila tudi med samo reševalno akcijo v torek, ko se je sprožil snežni plaz. Enega pripadnika intervencijske policije je zasulo, vendar so ga prizadevni sodelavci rešili in prepeljali v bolnišnico. Ponesrečeni policist je izven življenjske nevarnosti, so sporočili z ličko-senjske policijske uprave.

Na prizorišču nesreče so trenutno pirotehniki, ki bodo razminirali teren, pripadniki posebne  enote policije ter z njimi tudi nekateri svojci umrlih v nesreči.

Trupla našli ob razbitinah
Letalo cessna je bilo pogrešano že od četrtka, ko je strmoglavilo na območje Velebita, kjer je trenutno več kot meter debela snežna odeja. Skoraj šestdnevno iskanje razbitin letala in ponesrečencev, ki so ga v izjemno težkih okoliščinah vodili pripadniki posebne enote policije, je s tragičnim odkritjem postreglo v torek dopoldan.

Okoli 11. ure so specialci na nadmorski višini 1200 metrov najprej našli rep letala. Preostali del cessnine lupine so odkrili na 1600 metrih, v kotanji, globoki okoli 150 metrov, ki leži neposredno pod Vaganskim vrhom. Zraven razbitin so našli trupla pogrešanih. Območje je zelo težko dostopno in polno min. Gibanje na tem območju je možno le z dobro alpinistično opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.