Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

Šobi pet let zapora

Boštjan Šoba Anže Petkovšek
Boštjanu Šobi pet let in 20 tisoč evrov kazni. Vrniti bo moral tudi 44 tisoč evrov.

Boštjanu Šobi, ki je v aferi Šuštar obtožen zlorabe položaja, je sodnica dosodila pet let zapora in 20 tisoč evrov denarne kazni, vrniti pa bo moral tudi skoraj 44 tisoč evrov, kolikor naj bi si protipravno pridobil.

Naj vas spomnimo

Šobi in nekdanjemu sekretarju na ministrstvu za gospodarstvo Borisu Šuštarju ter še šestim soobtoženim so namreč že pred leti sodili zaradi zlorabe položaja. Šobi se očita, da je sodeloval pri tem, da je ministrstvo za gospodarstvo na podlagi razpisov iz leta 1998 in 1999 šestim podjetjem podeljevalo sredstva v zameno za to, da se del sredstev nato vrne Šobi in nekdanjemu državnemu sekretarju na ministrstvu za gospodarstvo Borisu Šuštarju.

Del zneska, pridobljenega na razpisu, se je nato po navedbah iz obtožnice vračalo s pomočjo Šobovega podjetja GSP, ki je izdajalo fiktivne račune za nikoli opravljene storitve. Podjetje GSP naj bi nato denar nakazovalo na Šuštarjev račun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.