Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Sodba enaka kot prvič

Bojan Brajdič in Iztok Šajnovič sta vnovično obsodbo sprejela mirno in je nista Žurnal24 main
Bojanu Brajdiču in Iztoku Šajnoviču leto in pol oziroma dve leti zaporne kazni za nasilništvo nad Jožetom Klobučarjem Čopičem, je razsodilo novomeško sodišče.
Bojan Brajdič in Iztok Šajnovič sta kriva nasilja nad Jožetom Klobučarjem Čopičem, ki sta ga od leta 2006 pretepala, mu grozila, ga zaničevala, njuno ravnanje pa je meje zmožnosti prenašanja trpinčenja preseglo 9. februarja lani okrog 22. ure, ko sta ga tepla, postrigla, poškropila z rdečim sprejem in ožgala s plinskim gorilnikom, je razsodil Bogomir Kovač, sodnik novomeškega okrajnega sodišča. Brajdiču je dosodil leto in pol zaporne kazni, Šajnoviču pa dve leti.

 

V priporu že skoraj leto

Bojan Brajdič in Iztok Šajnovič sta v priporu od lanskega 16. maja, kar s kratko prekinitvijo lansko jesen znese dobrih deset mesecev. Sodnik je pripor tudi zdaj podaljšal do pravnomočnosti sodbe.

Vrnjeno iz višjega sodišča
Brajdič in Šajnovič sta bila najprej pred novomeškim okrožnim sodiščem poleg nasilništva obdolžena trgovine z ljudmi, ki naj bi se nanašala na to, da sta Klobučarja na silo zadrževala v romskem naselju. Za slednjo sicer ni bilo dovolj dokazov, zato sta bila za nasilništvo deležna kazni, enake kot včeraj. Po pritožbi njunih zagovornikov na višje sodišče, ki je prvo sodbo razveljavilo, pa je primer nasilništva romal nazaj v Novo mesto, tokrat na okrajno sodišče.

"Oba zagovornika obdolženih meniva, da bi moralo Višje sodišče v Ljubljani oba oprostiti, ker v opisu kaznivega dejanja niso bili zajeti vsi zakonski znaki kaznivega dejanja nasilništva, ne pa vrniti nazaj v Novo mesto,"
je včeraj komentiral Matjaž Medle, zagovornik Šajnoviča. Tako Medle kot Igor Smolej, zagovornik Brajdiča, sta sicer v zaključnih govorih predlagala oprostilni sodbi. Povedala sta še, da se bosta tudi na včerajšnjo sodbo pritožila, saj ocenjujeta, da ni pravilna in zakonita. "Očitno sodišče izpovedbe prič sliši drugače, kot jih slišimo mi," je sodbo še komentiral Smolej.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.