Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Sodba ga dva meseca čaka na pošti

Sojenje v zadevi čista lopata Anže Petkovšek
Čista lopata. Sodišče že od začetka julija neuspešno pošilja sodbo sodelavcu Ivana Zidarja.

Ivan Demšar, nekdanji sodelavec Ivana Zidarja, nekdanjega šefa propadlega gradbenega podjetja SCT, še ni prevzel sodbe, ki mu jo ljubljansko okrožno sodišče pošilja že od začetka julija. Sodišče mu je namreč naložilo leto zaporne kazni, ker je z Zidarjem leta 2007 podkupil Tomaža Žiberta, nekdanjega šefa Kontrole zračnega prometa Slovenije, v zameno, da posel pri gradnji letališkega kontrolnega stolpa na Brniku dobi SCT.

Prav tako sodbe še ni prejel kranjski podjetnik Borut Farčnik, obsojen na deset mesecev zapora, ker je sodeloval kot posrednik pri podkupovanju Žiberta. “Trenutno sem še na dopustu,” na vprašanje, zakaj ni prevzel pošte, odgovarja Farčnikov zagovornik Anton Šubic.

“Ker so se sodna pisanja vrnila, so jim bila vnovič poslana 16. avgusta,” o tem pravijo na sodišču in dodajajo: “Zanje se torej pritožbeni rok še ni iztekel, saj ta začne teči šele z datumom vročitve.”

Medtem je Zidar, ki je bil zaradi podkupovanja Žiberta kaznovan z letom in petimi meseci zapora, na sodišče poslal že tri pritožbe.

Komentarjev 3
  • mufi 12:33 23.avgust 2012.

    Res zanimivo. Tanavadni po 15ih dneh vse dobimo v kaslc , in se smatra za Prejeto. In dopust ni nikakršno opravičilo ali izjema.( Mnogi od "takelih" bi morali imeti "dopusta" namesto enega meseca par desetletij.)

  • allstarr111 22:51 21.avgust 2012.

    Ja tko je to če si zidar, men poštar prinse plavo koverto tud oz. najraje ob sobotah zjutraj, tko da ni šale, a denarja ki ga moram dobit mi ne prinese v soboto ampak šele v ponedeljek, čeprav mi pove ...prikaži več da ga imajo na pošti, ampak ne prvo plava koverta s kaznijo v pondelkpa keš :) Takle mamo ane :)

  • Bizgec 22:44 21.avgust 2012.

    Zanima me, ali je to normalna praksa za sodbe ali ne (torej, da je izjema za pomembneze). Namrec, karkoli jaz dobim od drzave, npr. davcna napoved, ima na kuverti napisano, da se smatra, da mi je bil dokument vrocen v ...prikaži več roku dolocenega stevila dni od takrat, ko je bil poslan.