Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Sodba Kameniku razveljavljena

(Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Hrvaško vrhovno sodišče je razveljavilo odločitev reškega sodišča, ki je obsodilo Kristijana Kamenika in njegovo mednarodno skupino preprodajalcev mamil na skupno 60 let zapora.

Novi list piše, da vrhovno sodišče še ni pojasnilo razlogov za razveljavitev prvostopenjske odločitve sodišča.

"Obvestila o razveljavitvi presoje ne bi bilo, če ne bi prišlo do težav z odločitvijo o priporu za enega izmed obtožencev," piše reški časnik. Šlo naj bi za Čeda Cvijanovića, ki ga ne morejo več pridržati v priporu, ker je potekel najdaljši možni rok za pripor in so ga morali nujno spustiti na prostost.

Cvijanović je bil obsojen na štiri leta zapora v primeru mednarodne skupine tihotapcev mamil, ki jo je vodil 37-letni Kamenik. "Slovenski Arkan", kakor so mediji poimenovali Kamenika, je bil obsojen na osem let zapora.

Kamenika, ki ga je reško sodišče po prestani kazni tudi dosmrtno pregnalo s Hrvaške, so primerjali s pokojnim srbskim kriminalcem Željkom Ražnatovićem Arkanom zaradi podobnih kriminalnih življenjepisov, spominja Novi list.

Ostali člani skupine so bili obsojeni na od štiri do osem let zapora, sodišče pa je zaplenilo tudi približno 135 tisoč evrov, ki so jih zaslužili s prodajo drog.

Med obtoženimi je bilo devet oseb iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Bolgarije, še dva moška pa sta bila ločeno obsojena na po tri leta zapora, ker sodišče ni ugotovilo, da sta bila člana Kamenikove skupine.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.