Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Sodba: Paravinja je umoril Antonijo Bilić

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Sodišče v Šibeniku je Dragana Paravinjo spoznalo za krivega ugrabitve in umora mladoletne Drnišanke Antonije Bilić. Obsojen je na 40 let zapora.

Obsodba je še nepravnomočna, med branjem pa je Paravinja glasno negodoval, poročajo hrvaški mediji. 

Obtožen je bil za poskus posilstva in umor Antonije ter posilstvo še ene ženske. Včeraj je Paravinja na lastno željo nagovoril sodišče. Ponovno je poudaril, da je nedolžen, da ni vpleten v izginotje Antonije ter da je do teh obtožb pripeljal splet nesrečnih okoliščin.

Niso je našli

Spomnimo: Antonijo so nazadnje videli 7. junija lani, ko je na mostu preko Čikole vstopila v kamion, ki ga je vozil Paravinja. Po aretaciji v Bosni in Hercegovini je umor sicer priznal, vendar je kasneje trdil, da so ga prisili v priznanje. Forenzična preiskava je potrdila, da se je Antonija dejansko nahajala v njegovem kamionu. Truplo so iskali več mesecev, a neuspešno. Da bi jo našli, so izsušili jezero Brlajn, vendar tudi to ni prineslo uspeha.

Slovenija ga je izpustila

Paravinja je bil v Srbiji sicer leta 2003 obsojen zaradi posilstva. Pobegnil je na Hrvaško, za njim so razpisali mednarodno tiralico. Zatekel se je v Slovenijo, kjer so ga prijeli in nato izpustili.




Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:42 30.november 2012.

    Z najdbo ostankov, ki sami po sebi govorijo popolnoma drugačno zgodbo od spirituistične seanse državne tožilke , sedaj sodnici ne preostane drugega , da vzame štrik za koze vezat in se obesi !! Lahko se obesta skupaj z Miloradom Čurkom !