Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Sodba: Povozil ga je s traktorjem in ga odvrgel v globel

Traktor Shutterstock
Ljubljansko okrožno sodišče je danes izreklo sodbo v primeru, ki je po vsej državi odmeval julija lani. Takrat se je obdolženi Asmir Sulejmanović brutalno znesel nad znancem Branimirjem Bajdetom.

Obdolženi Asmir Sulejmanović je kriv uboja znanca Branimirja Bajdeta, sodišče mu je dosodilo enotno kazen 14 let in sedem mesecev zapora. Obtožnica je sicer Sulejmanoviću očitala umor iz koristoljubja ter krajo.

Julija lani na Ključevici nad Trbovljami naj bi Bajdeta nalašč povozil s traktorjem, ga nato zanj privezal z verigo in truplo odvrgel v globel. Iz njegove hiše naj bi potem vzel še najmanj 250 evrov, vzel traktor žrtve in odšel popivat.

Tožilka zahtevala 30 let zapora

Tožilka Ana Bučar Brglez je v sklepnih besedah za Sulejmanovića zahtevala 30-letno zaporno kazen. Kot je dejala v ponedeljek, naj bi obdolženi "hladnokrvno vzel življenje človeku, ki mu je bil blizu in mu je v življenju stal ob strani". Poleg tega da je vzel majhno količino denarja, ki jo je uporabil za užitke. Tožilka je izpostavila, da je Sulejmanović po umoru "hladnokrvno in brez trohice empatije" skušal prikriti svoje dejanje.

A Fermetova vztraja na trditvi, da je šlo v tem primeru za nesrečo. Sulejmanović naj bi Bajdeta povozil po nesreči. "Niti izvedenec prometne stroke ni znaj pojasniti, kako se je oškodovanec znašel pod zadnjimi kolesi traktorja," je tudi po današnjem izreku sodbe zagovornica obdolženega dejala za STA. Izpostavila je tudi, da ko je obdolženi Bajdeta privezal za traktor, je bil ta že mrtev. "To pa je lahko zgolj kaznivo dejanje skrunitve trupla, česar mu obtožnica sploh ne očita," je opozorila.

Prav tako Sulejmanović po besedah zagovornice ni ukradel Bajdetovega traktorja. Po njenih trditvah gre za preprostega človeka in po njegovem dojemanju, če je smel Bajdetov traktor uporabljati, ko mu je pomagal pri spravilu lesa, tudi ni bilo razloga, da ga ne bi uporabil, ko se je po dogodku odpeljal s kmetije v dolino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Božidar Dinič 13:55 10.marec 2017.

    kar je sejal vso življenje to je dobil destiny

  • wolf.ata 15:33 08.marec 2017.

    "Niti izvedenec prometne stroke ni znaj pojasniti, kako se je oškodovanec znašel pod zadnjimi kolesi traktorja,"ja,že prej ga je privezal in vlekel po cesti,dvorišču in to najprej naprej,da je omagal in nato nazaj, da ga je povozil,ta bi moral dobiti ...prikaži veči 50 let in ne 14,7 kot jih je,ta je psihopat 100% iz mojega laičnega vidika ampak imam prav

  • Avatar olor
    olor 14:51 08.marec 2017.

    V zapor tega na ić in zagovornico, oba se sprenevedata.