Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Sodba za šeškanje potrjena

Gorazd Perenič in nekoč njegov nadrejeni nekdanji minister Gregor Virant. Žurnal24 main
Višje sodišče potrdilo sodbo nekdanjemu državnemu sekretarju zaradi dveh kaznivih dejanj spolne nedotakljivosti.

Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, s katero je bil nekdanji državni sekretar na ministrstvu za javno upravo in pravni strokovnjak Gorazd Perenič obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi dveh kaznivih dejanj spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja na račun uslužbenk, poročata Delo in Dnevnik.

Strinjali so se z odločitvijo prvostopenjskih kolegov, da je kazen leta in dveh mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo primerna, s čimer je sodba postala pravnomočna. Perenič in njegov zagovornik Mitja Jelenič Novak sta sicer pritožbenemu sodišču predlagala, naj izreče oprostilno sodbo ali pa sojenje vsaj razveljavi in zadevo vrne v obravnavo povsem drugemu senatu ljubljanskega okrožnega sodišča.

Nadlegoval uslužbenko in njeno sestro

Tožilstvo je Pereniču med postopkom na ljubljanskem okrožnem sodišču očitalo, da je od konca oktobra 2003 do marca 2004 spolno nadlegoval svojo uslužbenko v podjetju Perenič svetovanje. Med letoma 2004 in 2005 naj bi se enako dogajalo še s sestro omenjene uslužbenke, ki je najprej delala v njegovem podjetju, pozneje pa na ministrstvu za javno upravo kot njegova tajnica. Mediji so pisali, da naj bi Perenič zaradi potešitve spolnega nagona zlorabil položaj, saj naj bi obema sestrama ukazal, naj mu ležeta na kolena, on pa naj bi ju tepel po zadnji plati.

V intimnem razmerju z obema

Nekdanji državni sekretar je omenjene očitke ves čas zavračal. Po njegovih trditvah je bil z obema sestrama v intimnem razmerju. Dejstva, da je bil njun nadrejeni, pa ni zlorabljal, saj sta obe ženski v spolne igrice privolili, je trdil.

Zdaj vodi strokovni svet

Delo danes še izpostavlja, da je Perenič zdaj na čelu strokovnega sveta za prijazen in učinkovit javni sektor. Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo pa so za časnik sporočili, da gre za mednarodno uveljavljenega pravnika in podjetnika, ki je o sodobnem poslovanju, učinkovitosti in merljivosti svetoval kar nekaj vladam in mednarodnim organizacijam ter uspešnim manjšim in večjim podjetjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.