Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Sodil si je zaradi kredita v frankih

Frank Profimedias
Zagreb pretresa samomor moškega, ki je za seboj pustil ženo in tri otroke. Razlog naj bi bil v posojilu.

Kredit v švicarskih frankih, ki ga metaforično imenujejo tudi vrv okrog vratu, je v obup pahnil 54-letnega Zagrebčana, očeta treh otrok, ki je za seboj pustil družino v dolgovih. Družina ga je pogrešala že pet dni; policija je njegovo truplo našla včeraj.

Brat pokojnika pisal premierju

"Že večkrat smo opozarjali, da bo do tega prišlo. Žal mi je, vendar očitno se ljudje, ki imajo vpliv, torej predstavniki združenja bank, tega ne zavedajo," je za hrvaške medije povedal član Združenja frank Denis Smajo.

Brat pokojnega zadolženega moškega se je v obupu pisno obrnil na premierja Zorana Milanovića. Pozval ga je, da že danes stori korak v smeri rešitve težav državljanov, ki so dvignili kredit v frankih. "Spoštovani premier, ne čakajte jeseni za reševanje teh težav, jutri bo na isti način končal kak drug brat, sestra, oče, soprog ali sin," je v obupnem pismu zapisal brat pokojnika.

Premierja je pozval, da naj vendar konča žalostno zgodbo, zaradi katere že leta več kot 50.000 hrvaških družin živi v strahu in obupu. "Vsake toliko časa nekdo stori to, kar je storil moj brat," je napisal in  poudaril, da je njegov kolega Orban na Madžarskem zgodbo o švicarskem franku vendarle rešil zadolžene. "Grozili so mu iz Bruslja, kolegi so ga celo poimenovali diktatorja, vendar kaj se mu je zgodilo? Nič! Rešil je ljudi! Zgledujte se po njem," je premierja Milanovića pozval brat 54-letnika, ki zaradi prezadolženosti več ni videl izhoda.

Hrvaške banke ostajajo neomajne, pogojev ne spreminjajo.

Komentarjev 8
  • Ronald Reagan 08:01 19.junij 2015.

    ta pa zmaga, hehe...

  • Ronald Reagan 08:01 19.junij 2015.

    Rešitev je enostavna...Za vse, ki so špekulirali in imeli nas EURozakreditirance za bedake...Pojdite delat v Švico. Plačo boste dobivali v CHF in problem bo izginil sam od sebe, hehe...

  • kapibara 07:19 19.junij 2015.

    @mcclain- Svetovni štos... ta s sandijem češkom.. :-) kupljeno in prodajam naprej..