Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Sodili jim bodo za prevoz droge

slovenija 06.03.13, sodisce, ocistimo Slovenijo, Kranj, droge, foto: Anze Petkov Anže Petkovšek
Slovencem, ki so jih ujeli v Italiji, grozi osem let zapora.

V četrtek se bo na sodišču v italijanski Brescii začel proces proti štirim Ljubljančanom, ki so jih februarja lani tam prijeli z več kot štirimi kilogrami kokaina.

Najmanj osem let

Italijanski policisti so tedaj v kraju Verolanouva v okolici Brescie prestregli vozilo z drogo. Združba, za katero naj bi Ljubljančani delali kot kurirji, naj bi drogo tihotapila med Nizozemsko in Italijo. Zaradi tega jim grozi najmanj osem let zapora. Slovenska policija je potrdila, da so pri aretaciji četverice sodelovali s kolegi v Italiji. "Glede na dejstvo, da kazenska postopka pri nas in v Italiji še nista zaključena, ne moremo posredovati več podatkov, ker bi to lahko le škodovalo poteku teh postopkov," dodajajo na policiji.

Četverica naj bi bila namreč le del verige tihotapcev droge in orožja, ki jo je policija razbila maja lani med najobsežnejšo kriminalistično akcijo v zgodovini države, imenovano Očistimo Slovenijo. Na kranjskem sodišču sodijo še osmim od 25 takrat prijetih domnevnih tihotapcev. Preostali so krivdo že priznali in vsi dobili kazni, večinoma precej nižje, kot grozijo pajdašem v Italiji.

Komentarjev 1
  • privat 09:22 19.maj 2013.

    naj policisti začnejo delat,...danes se vse da kupiti od ciganov..škorpijon,magnum..izbiraš lahko znamko,model ali po barvi ki ti je vseč