Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Sodnik hoče iz pripora

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pritožba. Škoberne čaka odločitev kolegov.

Korupcija. Najpozneje jutri popoldne bo znana odločitev sodnikov zunajobravnavnega senata, ali domnevno podkupljeni celjski sodnik Milko Škoberne ostaja v priporu ali ne. V soboto popoldne je namreč preiskovalni oddelek ljubljanskega sodišča prejel pritožbo zagovornika Tomaža Bromšeta, ki želi dokazati, da naj bi bil njegov varovanec nezakonito in brez dovoljenja državnega zbora za rešetkami že od srede zjutraj, s čimer naj bi mu bila kršena z ustavo zagotovljena imuniteta. "Dežurni preiskovalni sodnik mi je v telefonskem pogovoru potrdil, da je pritožba zaradi odreditve pripora osumljenemu prispela na sodišče," pravi Bromše. Senat mora o pritožbi odločiti v dveh dneh.

Pred preiskovalnega sodnika pa naj bi istočasno stopil Celjan Esad Čehajič, ki naj bi Škoberneta podkupil z devet tisoč evri v zameno za izbris policijske tiralice. Njegovi sosedje in drugi domačini naj bi konec tedna opazili policijo v okolici Čehajičeve hiše. "Policisti v civilu so se okoli hiše občasno sprehajali v noči na nedeljo in tudi čez dan ter pri tem opazovali dogajanje v hiši in okoli nje," neuradno opisujejo priče. Na celjski policijski upravi niso želeli tega, ali Čehajiču grozijo in ga zato varuje policija, niti potrditi niti zanikati. "Oprostite, sem zaseden," pa je Čehajič odgovoril, preden je naglo prekinil telefonski pogovor z nami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.