Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Sodnik jih je takoj poslal na lov

Robert Časar (levo) Suzana Kos
Robert Časar. Policija ga že peti dan intenzivno išče. Predati ga morajo zaporu.

Policija že pet dni intenzivno išče nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja. V petek bi moral začeti prestajati pet let in devet mesecev zaporne kazni zaradi prejemanja podkupnine. Ker pa se v zaporu na Dobu ni pojavil, je koprsko sodišče, ki ga je obsodilo, policiji naložilo, naj ga izsledijo, aretirajo in nemudoma predajo v zapor. "Sodnik, ki je zadolžen za izvrševanje kazni, je še istega dne odredil privedbo," poudarjajo na sodišču.

Če bo treba, ga bo iskal cel svet

Časar že od konca lanskega leta ni prevzel nobene pošte s sodišča, izogiba se tako poštarjem kot sodnim vročevalcem. Zato je sodišče zdaj odločeno, da ga bo izsledila policija. "Če privedba ne bo uspešna, lahko sodišče odredi tiralico. V tem trenutku tiralica še ni izdana. Sodišče čaka na izvršitev odredbe za privedbo, ki so jo prejele policijske postaje," napovedujejo na sodišču. Poleg tiralice bo sodišče predvidoma hkrati odredilo tudi iskanje z mednarodno tiralico ter evropskim nalogom za prijetje in predajo. To pomeni, da bi Časarja poleg slovenske policije intenzivno iskale praktično vse policije v Evropski uniji in drugod po svetu.

Komentarjev 3
  • Pepi Mulec 22:24 18.marec 2014.

    sami da je dobil gradbeno dovoljenje za črno gradnjo ki jo je zgradil iz denarja luke koper

  • slajan 14:03 18.marec 2014.

    Ni potrebe niti da gre v Umag - dokler je denar na Cipru je varen tudi v Slovenistanu.

  • c1305166 13:15 18.marec 2014.

    Ni panike. Greš v Umag, pa te naši nikol ne najdejo. Ko kazen zastara, pa se lahko mirno vrneš domov. Naj malo Zavašnika vpraša.