Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Šofer divjal s šolskim avtobusom

Otrokom so takoj po prometni nesreči v bolnišnici nudili tudi psihološko pomoč. Žurnal24 main
Vzrok za hudo prometno nesrečo šolskega avtobusa na Hrvaškem je bila prehitra vožnja. Šofer je divjal z avtobusom, polnih otrok.

Policisti so analizirali tahograf z avtobusa in ugotovili, da je 38-letni šofer vozil 105 kilometrov na uro po cesti, kjer je omejitev 70 kilometrov na uro. Zaradi tega so zoper šoferja že vložili kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja namernega izzivanja prometne nesreče, so povedali na policijski upravi Karlovec.

V nesreči, ki se je zgodila v torek na cesti pri Veljunu, je ena izmed učiteljic izgubila roko, hospitalizirati pa so morali skoraj 40 otrok. Učiteljica in trije učenci so bili kar nekaj časa v kritičnem stanju. Pet otrok je še vedno v bolnišnici.

Takoj po nesreči so otroci pripovedovali staršem, da je šofer ves čas vozil prehitro kljub opozorilom učiteljev. Ta je potem trdil, da je prišlo do nesreče, ker se je želel izogniti tovornjaku, ki naj bi zavozil na nasprotni vozni pas, preiskava pa je zdaj pokazala, da je edini krivec za to, da je avtobus najprej treščil v betonsko ograjo ob cesti in se nato še prevrnil, šofer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.