Slovenija > Črna kronika
156 ogledov

Sojenje balkanskemu bojevniku

(Foto: Benjamin Kovač)
1/29
Žurnal24 main
Na zatožno klop slovenski narkokralj Dragan Tošić. Obramba zahtevala izločanje dokazov, do branja obtožnice sploh niso prišli. Nadaljevanje v četrtek.
Dodali smo nove fotografije današnjega močno varovanega sojenja. Oglejte si jih v GALERIJI.

Malo čez osmo uro sta okolico okrožnega sodišča v Ljubljani pregledala kriminalista s psom. Skoraj istočasno so se s tremi vozili in prižgano modro sireno pripeljali zamaskirani specialci. Razlog: sojenje domnevnemu slovenskemu narkokralju Draganu Tošiću, lastniku dveh lokalov v prestolnici, ki naj bi več let vodil 17-člansko kriminalno verigo tihotapcev kokaina, in njegovim 15 pajdašem. Kmalu zatem so iz Povšetove ulice v Ljubljani, iz Celja in Kopra na Tavčarjevo pripeljali obdolžene. Tošića je poleg paznikov na sodišče pospremil tudi specialec.

Čeferinovi najprej nad dokaze
Tošićeva obramba iz odvetniške družbe Čeferin je zahtevala izključitev nekaterih dokazov iz sojenja. Sporni naj bi bili predvsem prisluhi, pridobljeni v Srbiji in Italiji. Tošićeva zagovornika Luka Zajc in Marko Bošnjak sta predlagala sodniku, ki sodi slovenskemu delu domnevne kriminalne balkanske združbe tihotapcev Darka Šarića, naj preveri, ali so Tošiću prisluškovali zakonito. Zajc je predlagal izločitev vseh listin razen obtožnice iz spisa "dokazi ne izpoljnjujejo standardov, ki veljajo v Sloveniji". Zaradi izločanja dokazov prvi dan sojenja do branja obtožnice sploh niso prišli. Sojenje se bo nadaljevalo v četrtek ob deveti uri.

Šestnajsterici obtožnica očita neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami ter hudodelsko združevanje. Drogo naj bi tihotapili iz Južne Amerike v Evropo kot del združbe balkanskega narkokralja Darka Šarića, dokler niso slovenskega dela te mednarodne mreže konec maja lani razbili kriminalisti. Dobri dve toni in pol kokaina naj bi tihotapili na plovilih in čezoceanskih ladjah najprej do Italije, kjer naj bi ga skladiščili v pristaniščih. Nato naj bi drogo vsaj v letih 2008 in 2009 množično prodajali kriminalnim združbam v Milanu in okolici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.