Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Šopek dolenjskih pijanih

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Dolenjski policisti so imeli te dni kar precej dela s pijanimi vozniki; izmed vseh primerov najbolj izstopajo trije.

Trebanjski policisti so bili v petek, nekaj pred 20. uro obveščeni, da naj bi pri Trebelnem voznik kmetijskega traktorja nekoga povozil in odpeljal s kraja. Policisti in reševalci so na opisanem kraju res našli poškodovanega 62-letnega moškega, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

Policisti so izsledili 66-letnega voznika kmetijskega traktorja; ugotovili so, da sta se moška peljala skupaj, pri čemer je 62-letnik stal na nosilcu prečke. Ko sta se peljala po gozdni poti, je padel in lažje poškodovan obležal na tleh. Oba sta bila pod vplivom alkohola, voznik traktorja je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola.

Bežal pred policisti, tudi peš

V noči ponedeljek so policisti v Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je v križišču izsiljeval prednost. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je z vožnjo nadaljeval.

V okolici Novega mesta je avtomobil ustavil in pričel peš bežati. Na bližnjem delovišču je padel na kovinsko palico opornega zidu in si poškodoval nogo. Policista sta mu do prihoda reševalcev nudila prvo pomoč.

32-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan v ograjo

V soboto popoldne je prišlo do prometne nesreče v Šentjerneju, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v vrtno ograjo ob stanovanjski hiši in odpeljal s kraja.

Policisti so na podlagi opisa vozila pobeglega voznika izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 53-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.