Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Sorodnik ga je ustrelil po pomoti

Lov na živali Shutterstock
V kraju Lasovac blizu Bjelovarja na Hrvaškem se je zgodila družinska tragedija. Sorodnik je med lovom na divjad po pomoti ustrelil 17-letnega Stjepana. Ta je na kraju dogodka umrl.

Stjepan se je namreč skupaj z očetom Goranom in sorodnikom Nenadom v soboto popoldne odpravil na lov. Okoli 700 metrov od glavne ceste se je 17-letnik skozi goščavo odpravil proti očetu. To pa je zavedlo Nenada, ki je z lovsko puško ustrelil proti njemu, misleč, da se približuje divjad. Najstnik je bil ustreljen v glavo in umrl je na kraju dogodka, poroča 24sata.hr.

Njegov dedek Stjepan je dejal, da je bil njegov vnuk dober in priden otrok. Izučil se je za avtomehanika. "Ne vem, kako bom lahko živel brez njega. Kdo nam bo zdaj pomagal?" se sprašuje dedek. Sedemnajstletni bratranec Tomislav pa je povedal, da je Stjepan veliko pomagal dedku in babici pri kmetijskih opravilih in da je imel zelo rad lov.

Tiskovna predstavnica tamkajšnjega državnega tožilstva je dejala, da je policija opravila ogled kraja tragičnega dogodka, opravljena pa je bila tudi obdukcija. Mato Kovačević iz lovske zveze Bjelovarsko-bilogorske županije je razložil, da mladoletniki ne smejo sodelovati v lovu in da lahko lovski izpit opravijo šele po tem, ko postanejo polnoletni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.