Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Sorodniku grozil z motorno žago

Motorna žaga na hlodu Shutterstock
Policisti PU Novo mesto so minuli konec tedna trikrat posredovali zaradi nasilja v družini.

Sevniški policisti so v petek okoli 20. ure dobili obvestilo, da 46-letni osumljenec, ki je bil pod vplivom alkohola, izvaja fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani. Ob prihodu policistov se moški ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Sumili so namreč, da lahko ogrozi njihovo življenje, osebno varnost in svobodo.

Izrekli so mu tudi prepoved približevanja in obvestili pristojne institucije. Preiskovalni sodnik bo zdaj presodil o podaljšanju ukrepa, saj so policisti nasilneža zaradi prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja že obravnavali. Ovadili ga bodo zaradi nasilja v družini, zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

Partnerico večkrat udaril po glavi

V soboto so zaradi nasilja posredovali tudi novomeški policisti. Devetinštiridesetletni osumljenec je pretepal zunajzakonsko partnerico, ki jo je z lesenim predmetom večkrat udaril po glavi, po pretepu pa odšel s kraja.

Policisti so ga izsledili v gostinskem lokalu, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih obvestilih so ugotovili, da nasilnež že več let izvaja nasilje nad partnerico in jo pretepa, žali in ponižuje. Izrekli so mu prepoved približevanja, saj je obstajal sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost ter svobodo partnerke in otroka.

Obvestili so tudi pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi nasilja v družini, zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

Z motorno žago napadel sorodnika

V Sevnici pa je včeraj policiste na pomoč poklical občan, saj naj bi ga z motorno žago napadel 30-letni sorodnik. Žrtev je osumljencu pobegnila in poklicala na pomoč. Policisti so osumljenca izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.