Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Sosedje bodo pomagali prizadeti družini

V požaru, ki je zajel stanovanjsko hišo v Brunški Gori, sta umrla mati in sin, h
1/9
Žurnal24 main
V Bruški Gori so pretreseni nad tragedijo, ko sta v požaru stanovanjske hiše umrla mati in njen sin. Drugemu otroku se je sicer uspelo rešiti, huje je poškodovan tudi gasilec.

"Ob 22.39 je iz neznanega vzroka zagorela stanovanjska hiša velikosti 14 x 12 metrov v Brunški Gori v Občini Radeče," so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radeče Franci Titovšek je za zurnal24.si dejal, da sta v požaru umrla 39-letna mati in njen sedemletni sin. Njegov starejši 13-letni brat, ki mu je še uspelo pobegniti skozi ostrešno okno, pa je bil lažje poškodovan in naj bi bil trenutno v bolnišnici. Otroku je na varno pomagal bratranec, ki je prislonil lestev.

"Ko smo prišli na kraj požara, je bila vsa streha v plamenih in je bilo rečeno, da so v hiši trije ljudje. Ko se nam je le uspelo prebiti v prostor, smo najprej našli žensko – prostor je bil zasut z zidaki. Kasneje pa smo v drugem prostoru našli še njenega sina," je dejal Titovšek.

 

Sosedje priskočili na pomoč

Kot so za zurnal24.si povedali sosedje družine, so požar opazili okoli enajste ure zvečer in stekli do hiše, a je bilo za pomoč prepozno.

V hiši je bil v času našega poročanja tudi mož pokojne 39-letnice in župan Občine Radeče Matjaž Han. Slednji je dejal, da bo občina priskočila na pomoč prizadeti družini in da so že začeli zbirati sredsta za obnovo poškodovane hiše.

Zgodaj so šli spat
Vzrok požara še ni znan. Po nekaterih govoricah naj bi se sedemletnik igral z vžigalicami in bi tako lahko nehote povzročil požar. Možno je, da je tlelo tudi po tem, ko so se odpravili spat. Družina se je namreč zgodaj odpravila spat, saj je mati delala kot šivilja v Preventu v Mirni in je morala vsak dan zgodaj vstajati. Gre pa za večstanovanjsko hišo, saj sta v spodnjem prostoru živeli tudi sestra pokojne s sinom in menda tudi njuna mama, medtem ko naj bi moža v času požara ne bilo doma.

"Kot bi hoteli gasiti kres"

Gašenje požara (gasilo ga je 50 gasilcev iz Radeč in okolice) je bilo zelo zahtevno, saj so bili v še nedokončanem mansardnem stanovanju in ostrešju vnetljivi materiali, ki so bili namenjeni za dokončanje gradnje hiše. "Kot bi hoteli gasiti kres. Vsi prostori so bili v plamenih," je razložil Titovšek.

Poškodovan tudi gasilec
V požaru je bil huje poškodovan tudi gasilec. Po Titovškovih besedah se je poškodoval med spuščanjem v spodnje nadstropje, ko mu je na stopnicah spodrsnilo in je zaradi težke gasilske opreme utrpel zlom reber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.