Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Sosedje o hiši groze

Sojenje Ptujčanu, ki ga sumijo posilstva, se spet ni začelo. Na sliki "hiša groz Žurnal24 main
Incesta naj bi bil osumljen 52-letni Ptujčan, ki ostaja v priporu. Žrtev nasilja v družini je tudi izvenzakonska partnerica in osumljenčevih sedem otrok.
 

Sosedje o hiši groze

Neuradno. Po naših informacijah so kriminalisti navezali stike s kolegi v Nemčiji, ki naj bi preverili, ali je bila v preteklosti spolno nadlegovana tudi najstarejša hči. Ptujčan je bil namreč leta 1992 osumljen spolnega nadlegovanja, nakar se je družina za 15 let preselila v Nemčijo, od koder se starejša hči ni vrnila v Slovenijo.

Noseča 15-letnica naj bi v mariborskem kliničnem centru še vedno čakala na porod svojega in hkrati očetovega otroka. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, smo izvedeli, da naj bi bil incesta osumljen 52-letnik s Ptuja, katerega identitete zaradi interesa žrtve ne objavljamo. Njihovi sosedje, mimogrede, šlo naj bi za znano in ugledno družino, saj je bil osumljenčev pokojni oče ugleden zdravnik, o tem, kaj naj bi se dogajalo za zidovi njihove hiše, niso vedeli ničesar.

Na zunaj nič sumljivega
"Niti
sanja se mi ne. Šokiran sem ob tem, kar pravite. O njih ne bi mogel reči žale besede, je pa res, da so bili veliko zdoma in se zato nismo veliko videvali. So se pa vedno pozdravljali, tudi otroci. Veliko so bili v tujini, kadar so bili doma, pa se je ves čas nekaj dogajalo. K njim so prihajali prijatelji, znanci, kaj vemo, kdo vse, a nič ni bilo takega, da bi lahko posumili, da kaj ni v redu," nam je zaupal eden od sosedov.

Kriminalisti preiskujejo
"[Bil je] zgovoren možakar, bil je muzikant, pred časom naj bi celo pisal za časopise, zaposlen pa naj bi bil nekaj časa tudi v eni od Kompasovih poslovalnic. Skratka, vsestranski, nadpovprečno inteligenten človek," so nam še povedali sosedje. Pa tudi to, da naj bi bilo vseh sedem otrok hčera, otroka pa naj bi imel celo s sestro svoje partnerice.

Stari znanec policije
Neuradno pravijo tudi, da naj bi pred leti nekaj časa presedel v zaporu, obsojen pa naj bi bil zaradi ponarejanja listin, kar so nam potrdili tudi drugi viri.

  "Ne morem verjeti, da bi bilo lahko to res, mi je pa bilo sumljivo, da so kar tri dni in tri noči zapored hišo oblegala policijska vozila, čeprav tudi to ni preveč nenavadno, saj imamo v soseščini tudi kriminaliste," so še dejali sosedje. Kot smo že poročali, kriminalisti primer še preiskujejo, osumljeni pa do nadaljnjega ostaja v priporu.

"Žrtev nasilja v družini je tudi izvenzakonska partnerica in osumljenčevih sedem otrok. Preiskava teče in dokaze še zbiramo," pravi Milan Birsa, vodja okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Kot je pojasnil Miran Kerin, direktor Centra za socialno delo Ptuj, deklica do sobote ni bila pri nobenem zdravniku, za vse je poskrbel kar osumljenec sam. Kerin dodaja: "Oče je deklico, ko je zanosila, zaprl v hišo." Očetovstvo otroka se bo ugotovilo z analizo DNK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.