Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Šotori za zabavo

Krope vztraja, da izposoje ni izrecno ukazal in da naj bi se Lunežnik sam dogova Žurnal24 main
Zloraba. Pogojni zapor.

Nekdanji šef policijske specialne enote Srečko Felix Krope je bil na ljubljanskem sodišču včeraj kaznovan s šestimi meseci zapora. Pred skoraj štirimi leti je namreč kot poveljnik neupravičeno dovolil izposojo policijskih šotorov svetovalcu tedanjega notranjega ministra Bojanu Lunežniku za njegovo rojstnodnevno zabavo in podrejenim naročil, naj mu šotore tudi postavijo. Kazni pa Kropetu ne bo treba odslužiti, če v dveh letih po pravnomočnosti te obsodbe ne stori še kakšnega kaznivega dejanja.

Za šotore bo plačal
"Zakaj ste to odobrili, Krope? Preprosto, ker je bil Lunežnik visok uslužbenec ministrstva in vi očitno niste imeli poguma reči ne. Poleg tega je bilo takšno vedenje očitno stalna praksa prejšnjih let. Vi ste pa zelo dobro vedeli, da šotorov ne bi smeli izposojati v zasebne namene niti za plačilo," je prepričana sodnica, ki je Kropetu naložila kazen za zlorabo položaja.

Obtoženi je Lunežniku tako omogočil 1.555 evrov nezakonitega zaslužka, ki ga bo moral zdaj vrniti. "Če ni plačal takrat, bo pa zdaj," je odločila sodnica.

Komentarjev 1
  • Franc Zorko 13:11 14.december 2012.

    Vsa čast sodišču. Je pač bila povzročena škoda in sedaj jo je treba plačati. Ko bi naša sodišča bila vedno tako dosledna, sploh pa pri presoji nastale škode, ki nastane s storitvijo K.D., bi mnogi danes sedeli po več deset ...prikaži več let in Slovenija bi bila resnično Švica. Kar pa me resnično žalosti pa je nekaj drugega. Sam, kot sodelavec in podrejeni LUNEŽNIK Bojanu, v času osamosvojitvene vojne, zelo dobro vem koliko dobrega je tačlovek naredil za samostojno Slovenijo, pri čemer je ničkolikokrat postavil na kockotudi svoje lastno življenje. Bojan, sprejmi kazen kot skromno darilo te bedne države zavse kar si dobrega storil za njo.