Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Specialci na sodišču

Krope je po razkritju spornega postavljanja šotorov odstopil. Po odhodu s specia Žurnal24 main
Afera šotor. Bivši poveljnik elitne policijske enote naj bi policijo oškodoval za okoli dva tisoč evrov.

"Nikomur nisem odredil, naj postavlja šotore. Potem pa sem ugotovil, da trije moji zaposleni šotore postavljajo v službenem času," se dobra tri leta in pol po tem, ko so trije pripadniki specialne enote policije v službenem času postavljali policijske šotore za zasebno rojstnodnevno zabavo, zagovarja nekdanji poveljnik specialcev Srečko Felix Krope.

"V Nemčiji še selijo"
Bojan Lunežnik
: “Tako ali tako bi morali šotore enkrat na vsake toliko časa postaviti in posušiti, zato je prav vseeno, ali so to naredili na mojem vikendu. Policisti v Nemčiji si med seboj še bolj pomagajo, celo med selitvami.” Trenutni policijski ataše na veleposlaništvu v Beogradu sicer ne zna več pojasniti, s kom točno se je za postavljanje dogovarjal.

Na ljubljanskem sodišču so mu včeraj začeli soditi, ker naj bi zlorabil položaj, ko naj bi julija 2007 Bojanu Lunežniku, sekretarju tedanjega notranjega ministra Dragutina Mateja, neupravičeno omogočil izposojo in pomoč policistov pri postavljanju šotorov na njegovem dvorišču. S tem naj bi policijsko blagajno oškodoval za 1.746 evrov.

"Malo po domače"
Krope naj bi postavljanje naročil Igorju Kajzerju, ki je menda zato policiste s službenim vozilom odpeljal na delo k Lunežniku. "Kot šef bi mogel to Lunežnikovo željo takoj zavrniti. Tako pa je Krope točno vedel, kam se peljejo šotori, saj mi je še sam razložil pot do tja," pravi Kajzer. Sodeč po zaslišanjih specialcev, ki so se včeraj zvrstili na sodišču, naj bi te šotore ob soglasju poveljnika večkrat izposojali v zasebne namene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.