Slovenija > Črna kronika
205 ogledov

Specialec si je v Tržiču sodil sam

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tragedija. Usodna je bila službena pištola.
Orožje imajo doma
Pojasnilo policije. Policisti imajo v osebni zadolžitvi osebno oborožitev (pištolo). Lahko jo puščajo v svoji enoti ali jo po končani službi odnesejo domov, a jo morajo shranjevati v skladu z zakonom o orožju. Leon Keder poudarja, da morajo policisti po zakonu o policiji ob hujših ogrožanjih premoženja in življenja ljudi ukrepati ne glede na to, ali so v službi ali ne.

Pred zgradbo, kjer na Podutiški cesti v Ljubljani domuje specialna enota policije, od sobote visi črna zastava. Sedemindvajsetletni bombni tehnik iz ekipe specialne enote je dvignil roko nad sebe. S službeno pištolo.

Vedeli so, da ima težave
Policistovi sodelavci so povedali, da naj bi se ustrelil zaradi nesrečne ljubezni do matere svojega 13-mesečnega otroka. Življenje si je, neuradno, vzel pred njeno hišo, s seboj pa odnesel samo en naboj.

Za čustvene težave 27-letnika naj bi po besedah sodelavcev vedeli že dalj časa.

Enota ima psihologa, a ...
Ker gre za eno od najelitnejših policijskih enot, tako fizično kot psihološko usposobljeno za najtežje naloge, smo generalno policijsko upravo vprašali, ali je psihiater opazil policistove težave.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

A nam "zaradi pietete do pokojnika" na to niso želeli odgovarjati. So pa pojasnili, da je eden od štirih policijskih psihologov za interventno psiho-socialno pomoč zaposlen v specialni enoti. Med nalogami, ki jih ob čustveni stiski zaradi hujših stresnih dogodkov ponuja zaposlenim, pa je tudi lastna ali sodelavčeva samomorilna ogroženost.

Čeprav bi policistu očitno lahko pomagali, se nihče od njegovih nadrejenih, ki bi se na njegovo stisko morali odzvati in mu pomagati, ne čuti odgovornega in ni ponudil odstopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.