Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Spet v napačni smeri

Na gorenjski avtocesti se je poleg vožnje v napačni smeri zgodilo tudi nekaj pro
1/2
Žurnal24 main
82-letnik je zjutraj po gorenjski avtocesti vozil v napačni smeri. Avtocesto je zapustil na uvozu Hrušica, policisti pa so ga že izsledili. To je bil že drugi primer vožnje v napačno smer na gorenjski avtocesti ta teden.

Tiskovni predstavnik PU Kranj Andrej Zakrajšek je za zurnal24.si povedal, da je voznik osebnega vozila nekaj minut pred osmo uro zjutraj vozil v napačni smeri med počivališčem Hrušica in platojem Karavanke. "Na kraj dogodka smo takoj napotili patrulje, a nevarnosti ni bilo več. Očitno je, da je z napačno vožnjo hitro prenehal," je dejal Zakrajšek.  

Z bencinskega servisa v napačno smer
Policisti pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je fiata vozil 82-letni voznik iz okolice Radovljice. Z bencinskega servisa je zapeljal po avtocesti v nasprotno smer in jo zapustil na uvozu Hrušica. Policisti so voznika zaradi prekrška oglobili.

Drugič ta teden
V tem tednu gre že za drugi tak primer. Policijo so namreč že v ponedeljek o neznanem vozniku belega kombiniranega vozila, ki je vozil iz Lipc proti mejnemu prehodu Karavanke, obvestili mimovozeči vozniki. Na avtocesto so takoj odhitele patrulje, vendar voznika niso dobili, saj je očitno sam zapeljal z avtoceste. Dogodek, ki se je razpletel srečno, si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku.



Ob vsem tem se zdi, da tragedija z drugega oktobra pri Arji vasi, ko je voznik okoli dva kilometra drvel po avtocesti v napačno smer in povzročil hudo prometno nesrečo, ni bila dovolj veliko opozorilo za vse voznike. V omenjeni tragični nesreči so v čelnem trčenju umrli mladenič in mladenki, tretje dekle pa je hudo ranjeno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.