Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Split: zaradi lokala bi se zažgala

Bosiljka Bekavac
1/4
Pixsell
Lastnica lokala na splitski rivieri Bosiljka Bekavac se je dopoldne polila z bencinom in grozila, da se bo zažgala, če se bo v lokal lahko vrnil najemnik Jozo Pavić.

Na kraj dogodka je takoj odhitela policija in dosegla, da je 57-letnica grožnjo umaknila, z reševalnim vozilom pa so jo nato odpeljali v bolnišnico. Bekavčeva je že nekaj časa v sporu z najemnikom, ki je uspel prek sodišča doseči, da se lahko vrne v lokal.

Lastnica lokala namreč trdi, da Pavić že več mesecev ne plačuje najemnine in da terorizira njeno družino. "Ubila se bom. Jozo Pavić mi je rekel, da me bo uničil. Ne dam mu lokala, to je od mojega očeta. Ne dam mu ga," je vsa v solzah dejala Bekavčeva po tem, ko jo je uspela policija pripeljati iz lokala.

Pred tem je ženska v rokah držala list papirja, na katerem je pisalo: "Samo prek mojega trupla bo Jozo Pavić prišel v ta prostor!"

"Verjela mu je na besedo"

"Moja mati mu je verjela na besedo. Pri sklepanju dogovora ni imela odvetnika. Ko pa je hotela podati ugovor, ga je ta zavračal. Zahteval je sto tisoč evrov odškodnine. Mi smo mu rekli, da tega denarja nimamo," je dejal Bosiljkin sin Josip za 24sata.hr.

Dodal je, da ker ni želel zapustiti lokala, so se odločili za sodno pot. Sodišče je najprej odločilo, da mora Pavić oditi iz lokala, po sedmih dneh pa je sodišče odločilo, da se lahko vrne v lokal. Josip ob tem še trdi, da jim je Pavić grozil s smrtjo.

Pavić pa medtem pravi, da je oškodovan on. "Ali vidite, kaj mi delajo? Sodišče je odločilo in zdaj naj se sodba izvrši," je povedal Pavić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.