Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Sploh ni vedela, da vozi po avtocesti

Voznica v napačni smeri
1/3
PU Celje
V sredo je starejša voznica po avtocesti vozila v nasprotni smeri. Na srečo je naletela na zbrane in izkušene voznike ter se tako izognila tragediji.

Policisti so 78-letno voznico ustavili na cestninski postaji Vransko in jo izločili iz prometa. "Pravi čudež je, da se vožnja ni končala tragično," so zapisali na Policijski upravi Celje.

Ni vedela, da je na avtocesti

Voznica se niti ni zavedala, da je vozila po avtocesti. Prepričana je bila, da se "po stari cesti pelje v smeri Žalca in  sploh ni imela občutka, da je z vožnjo ogrožala svoje življenje in življenja vseh, ki so se v  času njene vožnje pravilno pripeljali po avtocesti“.

Voznici so takoj odvzeli vozniško dovoljenje, dobila je kazen za 1.200 evrov, policisti pa jo bodo tudi kazensko ovadili.

Komentarjev 14
  • alojzr 13:45 04.avgust 2013.

    Presenečeni bi bili, kako se zna taka babica popolnoma normalno obnašati pri zdravniku, doma pa na trenutke ne loči televizije od štedilnika. Take zadeve opazi le svojec, ki osebo dobro pozna. Ne bo nas varovala država, varovati se moramo sami.

  • dd 13:44 03.avgust 2013.

    Starejši ljudje morajo cca vsako leto na zdravniški pregled in na komisijo, če so sposobni še voziti avto. Na teji oceni se vsi starčki trudijo, da pridobijo podaljšanje svoje vozniške. Tukaj so uradniki in zdravniki zelo kiksnili, ker so vozniško podaljšali.

  • BenX 10:36 03.avgust 2013.

    točno to je primerek blentavega penzleka, ki pobija motoriste na naših cestah!!! normalno, da ne vidi motorista, ko le ta pelje po prednostni cesti (+200km/h seveda, če verjameš), kako le? saj ne more, če je slepa kot kura in še ...prikaži več bolj umsko omejena.