Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Spravil se je na policista

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na Žurnal24
Pretekli petek ob 22.25 je 56-letni moški iz Lendave napadel policista, ki sta nadzirala cestni promet. Pri napadu je bil eden izmed policistov lažje telesno poškodovan.

Pretekli petek malce pred pol enajsto uro zvečer je v Lendavi k dvema policistoma, ki sta imela med kontrolo cestnega prometa v postopku voznika avtomobila, pristopil mimoidoči, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Od policistov je zahteval, naj se takoj odstranita, ker ogrožata varnost prometa. Nato je začel kričati nanju.

Takoj sta ga pozvala, naj se umiri, ter mu ukazala, naj se umakne, ker s svojim početjem moti postopek z drugim voznikom. Policistov ni ubogal in ju je začel grobo žaliti.

Na zahtevo policistov jima je le izročil osebni dokument, na podlagi katerega sta ugotovila njegovo identiteto. Želel je zbežati. Policista sta mu beg prepovedala in ga pozvala, naj se ustavi.

Takrat pa je odrinil prvega policista in ga z obema rokama udaril v prsi. Da sta ga lahko obvladala, sta morala uporabiti prisilna sredstva. Med vklepanjem je z nogo brcnil drugega policista in ga lažje poškodoval. Napadalec in prvi policist nista bila poškodovana.

Zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, bodo napadalca kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.