Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Sprememba profila povzročila smrt

Število pedofilov na Facebooku narašča. Foto: AFP Žurnal24 main
Moški, ki je zaradi ženinega sporočila na spletnem družabnem portalu Facebook umoril svojo ženo, je bil obsojen na dosmrtni zapor.

Wayne Forrester iz Velike Britanije je 18. februarja letos v besu umoril svojo nekdanjo ženo Emmo, prav tako staro 34 let in mater njunih dveh otrok.

Kot je pozneje povedal policiji, ga je raztogotilo, ko je Emma le nekaj dni po soprogovi odselitvi spremenila svoj osebni profil na Facebooku v "samska". Podprt z alkoholom in kokainom je ponoči vdrl v njuno nekdanjo skupno hišo, je pretepel in jo zabodel v vrat in glavo.

"Z Emmo sva se pravkar ločila. Ljubil sem jo, počutil sem se zelo prizadetega in ponižanega, ko je prek spleta sporočala, da je pripravljena na novega moškega," je na zaslišanju izjavil Forrester.

Sodnik za Forresterja ni našel milosti. "Storili ste grozno dejanje, za katerega ni opravičila. Z njim ste storili nepojmljivo bolečino njenim bližnjim," je dejal sodnik ob izreku sodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.