Slovenija > Črna kronika
101 ogledov

Spustil se je s Toškega čela, padel in umrl

Gorazd Stražišar Žurnal24 main
Dopoldne se je pri padcu na Toškem čelu nad Ljubljano smrtno ponesrečil eden od začetnikov gorskega kolesarstva v Sloveniji Gorazd Stražišar. Kljub posredovanju reševalcev je zaradi poškodb na kraju dogodka umrl.

Nesreča se je zgodila okoli 11.30 na Toškem čelu, kjer je Stražišar kolesaril praktično vsak dan. Kljub hitremu posredovanju reševalcev Gorske reševalne službe Ljubljana je Gorazd Stražišar zaradi hudih poškodb vratu umrl na kraju nesreče. 


Stražišar je bil član odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) in organizator številnih evropskih prvenstev.

"Kolo mu je bilo način življenja" 

"Odbor za gorsko kolesarstvo na KZS izreka bližnjim iskreno sožalje. Pogrešali ga bomo. Slovenskemu gorskemu kolesarstvu je dal res veliko," je v imenu odbora dejal predsednik Mohor Vrhovnik. Nekdanji član odbora in trener kamniškega Calcit Bike Teama Gregor Miklič pa je ob smrti Stražišarja dejal: "Denar mu ni bil pomemben. Kolo mu je bilo način življenja. Večini to ni. Njemu je bila to služba, hobi in zabava."

Stražišar je bil eden od glavnih pobudnikov za spremembo slovenske zakonodaje, ki bi gorskim kolesarjem omogočila legalno vožnjo. Bil je organizator evropskega prvenstva za veterane v Kranjski Gori, vodja Bike parka v Kranjski Gori, v zadnjem času pa je pomagal pri legalizaciji gorsko-kolesarskega parka na Krvavcu. Bil je gorsko-kolesarski voditelj na KZS, avgusta je na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu z nasveti pomagal slovenski reprezentanci pod vodstvom Roberta Pintariča, napisal pa je tudi priročnik Sem kolesar – gorski kolesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.