Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Srb izsiljeval novogoriške gostince

pest, pesti, spor, poškdoba Shutterstock
Gostince na območju Nove Gorice izsiljujejo. Lastnikom - v primeru, da ne bodo plačali tako imenovane varščine - grozijo.

Novogoriški policisti so julija prejeli prijavo o izsiljevanju dveh lastnikov gostinskih lokalov s strani neznanih storilcev. Trije neznanci so od lastnikov lokalov zahtevali denar oziroma plačilo varščine in zagrozili, da se bo v primeru, da ne bosta plačala denarja, lahko kaj hudega zgodilo v lokalu ali celo njima in njunim bližnjim.  Storilci so določili tudi rok plačila, v naslednjih dneh pa so sledile še grožnje po telefonu.

V soboto naj bi prišlo do primopredaje denarja, gostinca je pri tem usmerjala policija. Prijeli so 34-letnega moškega, srbskega državljana, in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.

Ravno tako v soboto so policisti prijeli še dva srbska državljana, stara 30 in 34 let. Ker jima ni bilo moč dokazati aktivne vloge pri primopredaji denarja, so ju izpustili. Njuni vlogi pri izsiljevanju gostincev policija še preverja.

Strah jih je

Policija se zaveda, da gostinci zaradi strahu takšnih izsiljevanj pogosto ne prijavljajo; pozivajo jih, da se v primeru, da jim grozijo vendarle povežejo s policijo. Pogum naj bi jim dajalo tudi zadnje prijetje srbskega izsiljevalca.

Okoliščine julijskih izsiljevanj in morebitnih drugih tovrstnih kaznivih dejanj, ki se na novogoriškem še utegnejo pojavljati, policisti in kriminalisti še preverjajo.

Komentarjev 3
  • Žvižgač 21:40 29.julij 2014.

    Mogoče je zbiral prispevke za Zokijevo kandidaturo, saj mu Plagiatorka ni pustila dosti prostora pri državnih jaslih.

  • Leon Plemeniti 17:01 29.julij 2014.

    To rad slišm da srbi najebejo !!!!hehehehehehe

  • Žurnalček 15:54 29.julij 2014.

    Spustel !!!!T akoj fukent iz države z doživljensko prepovedjo vstopa !