Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Sredi gozda naletel na truplo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Sprehajalec naletel na moškega, ki ni kazal znakov življenja. Ugotovili, da gre za 30-letnika.

Včeraj malo pred 16. uro je občan med sprehodom od Studenčice proti Podroteji na območju Idrije naletel na moškega, ki ni kazal znakov življenja. Tja so bili napoteni idrijski policisti, ki so v gozdu pod 15 metrov visokim štirioglatim jeklenim jamborom električnega daljnovoda visoke napetosti na Rakah našli mrtvega moškega.

Opazili so določene telesne poškodbe, za katere so menili, da so termičnega izvora kot posledica električnega toka visoke napetosti. Ker je imel poškodovano tudi glavo, menijo, da je po vsej verjetnosti padel z droga daljnovoda, sporočajo z novogoriške policijske uprave.

Tuja krivda izključena

Na kraju najdbe trupla je bil tudi zdravnik idrijskega zdravstvenega doma, ki je odredil sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili čas in vzrok smrti, o dogodku pa sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo. Policistom in reševalcem so na kraju najdbe trupla pomagali tudi tamkajšnji gasilci, tam so bili tudi predstavniki elektropodjetja.

Pozneje je bilo pri identifikaciji ugotovljeno, da gre za 30-letnega moškega.
 
Obvestila o okoliščinah dogodka idrijski policisti še zbirajo. Glede na sedanje ugotovitve so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z dogodkom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še zapisali na upravi.

Komentarjev 5
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 21:14 03.oktober 2013.

    Težko verjeti da bi šlo za elektro delavca, sploh pa da ga nihče pri tem ne pogreša? Žal neglede na status je račun z usodo poravnal s svojim življenjem.

  • pposavc 14:37 03.oktober 2013.

    Žal so pogosto ljubitelji bakra tudi "civili" ....

  • NeAnonimni 11:52 03.oktober 2013.

    Se strinjam. Sem pa slišal, da so električni kabli "naravna" dobrina med slovensko manjšino.. ...