Slovenija > Črna kronika
39979 ogledov

Srhljive podrobnosti: Primorec posiljeval vse tri hčerke

Zloraba Profimedia Fotografija je simbolična.
Tri mladoletna dekleta iz primorske vasice so bila žrtve grozljivih spolnih zlorab. Posiljeval jih je oče, ki so ga včeraj na okrožnem sodišču v Kopru obsodili na 23 let in pol zapora.

Sojenje na koprskem okrožnem sodišču je zaradi zaščite mladoletnih deklet potekalo za zaprtimi vrati, da ne bi razkrili njihove identitete, tudi ne objavljamo imen obtoženca in kraja, kjer se je odvijala družinska srhljivka. Javen je bil le včerajšnji izrek sodbe.

Oče, star dobrih 50 let, je bil obtožen, da je z deklicami spolno občeval in jih otipaval. One zaradi mladosti niso bile sposobne izraziti nestrinjanja z njegovim početjem, poleg tega so se bale njegovih groženj, da bodo tepene, če bodo spregovorile, kaj se dogaja. Zlorabljal naj bi jih v času, ko so mu bile zaupane v varstvo.

Tožilka predlagala 30 let

Najdlje je po sodbi zlorabljal najstarejšo hčer, od neugotovljenega datuma 2012 do decembra 2021, ko so mu odvzeli prostost. V njenem primeru je za spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let, dobil devet let zapora, ker je s početjem nadaljeval tudi potem, ko je bila starejša, pa še dve leti aresta zaradi kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. 

Drugi dve hčerki sta bili njegovi žrtvi od neugotovljenega datuma 2020 do decembra 2021. Za njune zlorabe je bil obsojen na šest in na sedem let zapora, vsega skupaj torej na 24 let. Predsednik petčlanskega senata, sodnik Matevž Gros, mu je izrekel enotno kazen 23 let in šest mesecev aresta. V obrazložitvi je pojasnil, da sodišče ni sledilo izpovedim prič obrambe, da ni on storil kaznivega dejanja, ampak mati, temveč izpovedim deklic, njihovim risbam, ter izpovedbi matere.

Tožilka Vesna Medica je po naših podatkih predlagala težjo kvalifikacijo kaznivega dejanja za dve od deklet, in sicer za spolni napad na slabotno osebo, mlajšo od 15 let, saj imata ena blažjo duševno motnjo, druga pa nevrobiološko motnjo. Zavzela se je za enotno kazen 30 let zapora.

Podaljšali so mu pripor

Po poročanju Slovenskih novic se je primorski par poročil pred približno 18 leti in dobil tri hčerke. Oba sta hodila v službo, mož in oče je skrbel še za kmetijo. Na zunaj se je zdelo vse idilično, a deklice so doživljale pekel.

Kriminalistična preiskava, v kateri sta sodelovala tudi šola in center za socialno delo, se je menda začela po tistem, ko je najstarejša končala osnovno šolo. Očetu je bil po pridržanju odrejen pripor, v katerem je bil več kot dve leti, in v katerem bo tudi ostal do pravnomočnosti sodbe.

Na slednjo pa sta se pritožila tako tožilstvo, ki vztraja pri težji kvalifikaciji kaznivega dejanja in strožji kazni, kot obramba. Ta je v zaključnih besedah menda predlagala oprostitev. 

Komentarjev 20
  • Avatar lopov
    lopov 20:05 05.januar 2024.

    obesit za tiča..

  • munja 19:45 05.januar 2024.

    Predlagali oprostitev??? Pa kaj imajo ti modeli namesto možganov???

  • bobubob 15:19 05.januar 2024.

    Dve leti je trajalo do prve stopnje, pa najbrž še ni konec. Sicer pa že vemo, kakšne sodnike smo si (posredno) izvolili. Nam je že davno povedal Doukoff, zadnji udarec preostanku ugleda te 'stroke' pa je, po uvodni turturi Radonjića ...prikaži veča in crescendu UKŽ, zadal še vrhovni šef, vsem dobro znani Džordžević s tisto svojo pištolo, pravo ali nepravo, je prav vseeno. Niti videza ne znajo negovati, kaj šele, da bi se ukvarjali z vsebino!!! A vse to je zgolj posledica, vzrok temu pa so volilci.