Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Sta priprta prava?

Muzaferovića (spredaj) in Veliča (zadaj) naj bi obremenili le trije gosti lokala Žurnal24 main
Preiskava. Bombo naj bi vrgel neznanec, višji in močnejši kot Damir Muzaferović in Dževad Velič.

Zaslišanje. Med preiskavo bombnega napada pred kranjskim nočnim lokalom Million Club naj bi večina očividcev razkrila, da naj bi bombo pred vhod v lokal vrgel visok in suh neznanec, pravi neuradni vir s kranjskega sodišča, kjer se je včeraj popoldne končala preiskava napada.

Posnetki kamer
Osumljenih naj varnostne kamere v lokalu usodno noč sploh ne bi zaznale, pravi naš vir. “Mi nimamo vpogleda v posnetke,” pravi Jože Valentinčič, direktor Valininih varnostnikov, ki varujejo lokal.

 

Prvič ju vidijo
Zaslišani očividci naj bi že v lokalu opazili omenjenega neznanca v belo-zeleni jopici. Ta naj bi tik pred napadom stekel iz lokala, nato pa z desne strani parkirišča vrgel bombo pred vhod, dodaja naš vir. “Prvič ju vidim, saj nihče od njiju po zunanjem videzu in postavi ni čisto nič podoben napadalcu, ki je proti množici pred lokalom vrgel bombo,” naj bi preiskovalni sodnici izpovedala večina, razen treh očividcev, ki naj bi z bombnim napadom vendarle povezali osumljena Damirja Muzaferovića in Dževada Veliča.

Vsebine izjav zaslišanih očividcev zaradi interesa postopka ne morem komentirati,” s kranjskega tožilstva odgovarjajo na vprašanje, ali bo bombnega napada osumljena še tretja, neznana oseba. “Policija je v navedenem primeru končala predkazenski postopek s podajo kazenske ovadbe na pristojno tožilstvo. Postopka pri drugih organih ne moremo komentirati,” s kranjske policije odgovarjajo, ali so očividci enako kot pred preiskovalno sodnico, napadalca opisovali takoj po napadu, med prvim zaslišanjem, ki naj bi policiste vodilo na sled osumljenima.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.