Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Sta umrla zaradi težav z motorjem?

Pipistrel Virus SW914 Reuters
Zakaj je včeraj v kraju Vrh pri Križu v bližini Žužemberka strmoglavilo ultralahko letalo, pri čemer sta umrli dve osebi, še ni znano. Preiskovalci so sicer opravili prve oglede.

Kot smo poročali včeraj, sta v nesreči ultralahkega motornega letala neuradno umrla znani slovenski fotograf Vesmin Kajtazović in njegov oče. Letalo naj bi upravljal Vesmin, kar pa še ni uradno potrjeno, saj preiskava še poteka. So pa iz Policijske uprave Novo mesto za STA potrdili, da sta v nesreči življenje izgubila moška iz Novega mesta, stara 43 in 78 let, za pokojna pa je bila odrejena obdukcija.

Preiskovalci so sicer v večernih urah opravili prve oglede, njihovi izsledki pa bodo znani v prihodnjih dneh. Radio Val 202 poroča, da naj bi letalu med letom ugasnil motor, pilot pa naj bi skušal zasilno pristati. Dodali so, da preiskovalci ne izključujejo težav z motorjem, napake pilota ali neugodnih vremenskih razmer.

Ultralahko motorno letalo srbske proizvodnje, znamke Tayarona, je bilo staro manj kot eno leto in v lasti Aerokluba Novo mesto.

Komentarjev 2
  • antitrust 13:41 30.marec 2014.

    Smola pa aviatičarja

  • aba 09:21 30.marec 2014.

    Letalo je Aero-East-Europe MXP 155 Tayrona: Firma je torej Aero-East-Europe in ne Tayrona - Tayrona je model. Pa mislim, da so ti modeli narejeni po Kolumbijski licenci - ampak to pa nisem ziher.