Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Štajerci kradli iz svečomatov

Sveče mladih fantov niso zanimale, denar malo bolj. (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Celje. Kazensko ovadili pet mladeničev, osumljenih najmanj osemnajstih vlomov v svečomate.

Že zjutraj na kozarček ali dva
Na Policijski upravi Celje so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike. Med njimi je bil tudi 46-letni voznik, ki je že pred poldnevom pogledal pregloboko v kozarec in imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola.

Na mejni prehod Jelšane je 37-letni Celjan prišel brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je bil v zadnjih dveh letih že večkrat zaloten pri hujših prometnih prekrških, so mu zasegli vozilo in  napisali obdolžilni predlog.

Fantje kradli iz svečomatov
S cest pa k pokopališčem: policisti bodo zaradi osemnajstih vlomov v svečemate ovadili tri Celjane (stare 19 oziroma 18 let), 20-letnika iz Letuša in 21-letnika iz Žalca.

Od avgusta 2009 do oktobra lani naj bi vlomili v najmanj 18 svečomatov na več pokopališčih. Devetnajstletni Celjan je, kot kaže, sodeloval pri vseh vlomih, drugi pa so mu pri določenih vlomih pomagali. Iz svečomatov so kradli zneske do višine sto evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.