Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Starša deklico zaprla v pasjo hiško

Zloraba Shutterstock
Italijanska starša, ki sta imela sedemletno deklico privezano skupaj s psom v pasji hišici, bosta mogoče vendarle odgovarjala za grozodejstvo. Tožilstvo je sklenilo vnovič preučiti vse dokaze.

Zgodba sega v leto 2009, ko sta mati z duševnimi težavami in oče, ki je bil invalid, policiji prijavila izginotje takrat sedemletne hčerke. Policija je sprožila iskalno akcijo, nakar so posumili, da sta vpletena starša, poročajo italijanski mediji.

Preiskali so njuno hišo v Bariju in dvorišče, a pasja hišica je bila zadnje mesto, kamor so pogledali. Ko so to vendarle storili, so policisti doživeli šok. Poleg dveletnega psa je bila pred hišico privezana tudi sedemletna deklica, ki je v javnosti znana pod psevdonimom Lukrecija. Kot pravijo policisti, ni pokazala veselja, ko jih je zagledala, ampak je naprej jedla iz posode za hrano, v kateri je bila pasja hrana. Ko so jo želeli odvezati, je Lukrecija začela divje lajati in policisti so ugotovili, da deklica sploh ne govori, ampak je povsem prevzela pasje navade. V tem trenutku so se celo vsega hudega vajeni policisti razjokali, saj so bili povsem šokirani.

A čeprav so starši ostali nekaznovani, saj je sodišče odločilo, da zaradi duševnih težav niso sposobni pričati, prav tako pa tega ni mogla narediti Lukrecija, ki še danes ne govori. Glavni tožilec Antonio Laudati se je zdaj vendarle odločil, da bo vnovič odprl primer in preučil, ali se preiskava lahko nadaljuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.